Нова заборона для українців: у Верховній Раді пропонують заборонити цигарки з капсулою, IQOS та GLO

Нардепи ініціюють посилення заходів щодо зменшення паління в країні. Новий законопроект, який стосується цього, був зареєстрований у ВР 20 квітня. Ним пропонується заборонити новітні тютюнові вироби, у тому числі електронні.
Автори законопроекту обґрунтовують необхідність нововведень стрімким поширенням тютюнових виробів зі смако-ароматичними добавками серед молоді 18-29 років. Повідомляється, що подібні вироби заохочують до початку куріння.
Як показують міжнародні дослідження, 80% дітей, які курили у віці 12-17 років, починали саме з ароматизованих тютюнових виробів.
Законопроектом передбачається внесення змін до Закону України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення", які забороняють виробництво, торгівлю (оптову і роздрібну) та імпорт для реалізації на території України:

новітніх тютюнових виробів з характерним запахом та (або) смаком диму;
новітніх тютюнових виробів, що містять смако-ароматичні добавки у будь-яких компонентах, таких як фільтр, папір, упаковка, капсула або мають будь-які технічні характеристики, що дозволяють змінювати запах чи смак сигарет, тютюну для самокруток або інтенсивність диму.

Виключення передбачає виробництво таких виробів для експорту.
Очікується, що вжиті заходи поступово призведуть до покращення здоров’я населення та зростання тривалості життя в Україні.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment